Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om FC Arlanda

Följ

FC Arlanda

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej

Kontaktinformation

Namn FC Arlanda
Adress Industrigatan 2
Postadress 19560 Arlandastad
E-post kontakta@arlandafotboll.se
Orgnr 802416-5618
Swish 1232301273
Kontonr Plusgiro 180988-8

Om FC Arlanda

FC Arlanda är den för närvarande snabbast växande fotbollsklubben i Sigtuna Kommun, och tillväxten ser ut att fortsätta. Nya spelare och lag ansluter hela tiden till den familjära atmosfär som skall känneteckna FC Arlanda som förening. Ingen skall känna sig utanför inom föreningen.

Målet är att vi skall kunna erbjuda varje årskull en seriös spelarutbildningsplan i enlighet med Svenska Fotbollsförbundets mål.

”Att få så många som möjligt, att spela fotboll så länge som möjligt, och bli så bra som möjligt”.
Vilket är indelat i fyra nivåer enligt följande.
- 6-9 år Fotbollsglädje
- 9-12 år Lära att träna
- 12-16 år Träna för att lära
- 16-19 år Träna för att prestera

I enlighet med Svenska Fotbollsförbundets rekommendationer skall varje årskulls huvudtränare ha genomgått rätt nivå på utbildning för att tillåtas instruera i årskullens utbildningssegment.

Rekommendationen är att varje tränare/ledare inte har fler än 10-14 spelare i den grupp de instruerar, helst skall man vara två instruktörer på 20 spelare.

- Ungdomsverksamhetens huvudsakliga mål är att förse seniorverksamheten med färdigutbildade spelare för att uppnå målen som satts av styrelsen för kommande säsong. Hela ungdomsverksamheten drivs på ideell basis.

Seniorverksamheten skall ha ett långsiktigt mål med sin verksamhet och ständigt försöka förverkliga visionen om att ha ett elitlag i kommunen i minst division 1.

FC Arlanda vill kunna erbjuda en hög nivå på fotboll i kommunen, då det enligt statistiken försvinner alldeles för mycket talanger för tidigt till Uppsala och Stockholm. Vi tror på att den bästa utbildningen sker i ens eget närområde, där man har trygghet och närhet från människor man känner och umgås med.

Speciellt för ungdomar är det viktigt att ha närhet till vänner även vid idrottsutövande, då den största massan av utövare gör det för att ha roligt.